Kuten jo edelliseen luontoretki-kirjoitukseen laitoinkin uuden opuksen "pakollisesta" hankkimisesta, niin jo tänään oli käytävä katsomassa löytyykö kirjakaupasta mielenkiintoista teosta. Löytyihän sieltä ja vielä jäi useampi odottamaan uudelleen käyntiäni;)

578540.jpg
Kirjoittajan aikaisempi Suomen luonto-opas minulla jo onkin ja koska se on ollut erittäin hyvä teos, ostin tämän "kaveriksi".

578543.jpg
Erittäin hyvä löytö tämä! Olen tänään tätä useampaan otteeseen jo selaillut ja on niin mielenkiintoinen kirja, että luen tämän alusta loppuun. En siis aio vain selata etsiessäni jotakin tiettyä asiaa vaan luettava kokonaan. Kirjassa on selvitetty kuvineen: eri pilvityypit alalajeineen, sateet, tuulet, pyörremyrskyt, lämpöaallot, tulvat ja salamat, revontulet, kehät, halot ja muut valoilmiöt sekä rakettien ja meteorien jäljet taivaalla. Todella mielenkiintoinen!
Yksi uusi paljastus tai lisäys listaan "omituisuudet minussa", tässä: olen jo usean vuoden ajan merkinnyt heti aamulla ja illalla ulkolämpötilan ylös sekä sillä hetkellä vallitsevan sääolosuhteen;)
Nyt ei todellakaan kohta tiedä mihin suuntaan katselisi: maassa kasveja ja kiviä, lenteleviä perhosia ja lintuja vai taivaalla pilviä ja muita ilmiöitä;)