Oli eilenkin kamera viety mukana ja taas tänään se on poissa, just kun mä sitä tarvitsisin! Miet ja siet on tänään taas pyörineet mielessä aamusta asti ja mulla olis ollut Karjala-aiheista kerrottavaa. Täytyy sit vaan odottaa kameran paluuta ja laittaa ajatus Karjala-jutusta muhimaan mielen perukoille.

Eilen väsymys aiheutti omituista tekstiä ja anteeksipyyntö niille, jotka kenties putosivat jutun kärryiltä. Karkas mopo käsistä niin sanoakseni, kun aihe syöksyi  käsitöistä ja muista sivuillani kertomistani jutuista vallan sivuraiteille. No, tuli siinä taas näytettyä tätä pölhöyden puoltakin lisää, joten onneksi olkoon vaan, olet löytänyt omituisen otuksen sivut!

Nyt jos yrittäisin olla kunnolla ja jatkaa asialinjalla, vaikkakin taas väsyttää päivän aherrus ja kiire. Helpotusta kiireeseen ja juoksenteluun antaa vain se, että lapsilla on vielä joululomaa eikä tarvitse aamuisin herätellä ja laittaa aamupalaa ennen töihin lähtöä. Voi vain rauhassa laittautua itse valmiiksi ja muut jäävät nukkumaan. Tänään lapset menivät mummulaan yöksi ja mies lähtee yöksi töihin, joten mulla on tiedossa mukavan rauhallinen ilta ja pääsen ajoissa lukemaankin ennen nukkumaan menoa! Vaarana voi vaan olla se, että jämähdänkin tähän koneelle...

Joskus taisi olla juttua ryijystä, jonka tein joskus siskolle ja miehelleen tupaantuliaislahjaksi. Ostin muutama kuukausi sitten tarveaineet samanlaiseen itseäni varten, kun olen sitä jo monta vuotta halunnut. En ole sitä vielä aloittanut enkä aikoihin aloitakaan, kun ensin täytyy saada kanavatyö ja jo aloittamani ryijy valmiiksi.Keskeneräinen ryijyni on tainnut olla työn alla viimeksi keväällä ja loppukesällä. Täytyisi leikata lankoja taas lisää ennen kuin pääsee koukkuamista jatkamaan, mutta lankojen pätkiminen ei kauheesti innosta. Olen melkein puolessa välissä sen tekoa, joten kyllä se pian on taas otettava esille. Mielessä jo kaihertaa sen valmiiksi saaminen. Astioitakin aion koristella lisää mahdollisimman pian, ehkä jo viikonloppuna.
Sisko laittoi tänään kuvan tuosta ryijystä ja saatte tekin nähdä millainen se on

318000.jpg
Pohjaan tehdään myös pitkäpistoja mikä nopeuttaa työn valmistumista. Tämän tekemistä ei olisi malttanut ollenkaan lopettaa, vaikka hartiat ja selkä huusi välillä armoa pitkään istumisesta. Ja kun työ valmistui, oli jotenkin tyhmä olo, kun olisi edelleen tehnyt mieli koukuta lankoja kankaaseen.

Taisi sisko oikeesti tykätä lautasesta eikä laittanut esim. astianpesukoneeseen vain kokeillakseen pysyykö kuva siinä kiinni. Lautanen on nimittäin päässyt muiden koristelautastensa rinnalle:

318012.jpg
Vähän tekee mieli röyhistää rintaa, olen tehnyt seinälautasen ja se on vielä hyväksytty muiden joukkoon!

Hoksasin pari päivää sitten, että nyt mun on jatkossa mahdotonta etukäteen näyttää mitä siskolle olen lahjaksi tekemässä. En pysty edes vähän vihjaisemaan suunnitelmissa olevista. Suunnitelmia nimittäin on jo useampia, mutta pakko pitää ne salaisuutena.