Neljä kokonaista päivää vapaata! Mitä sitä tekisi, rentoutuisiko oikein kunnolla (jalkakylpyjä, kasvonaamioita, päiväunia?), kun olisi nyt aikaa enemmän kuin viikonlopun verran?
No, kylvyt ja naamiot saa unohtaa heti (naamiot ei tähän naamaan edes auttaisi ellen laita oikein kunnon naamaria päähäni!) ja melkein päiväunetkin. Töitä riittää vapaa päivilläkin niin paljon, etten tiedä mistä aloittaisin. On siivousta, pyykinpesua, ruuanlaittoa, pyykinpesua, siivousta, ruuanlaittoa...pyörin siis neljä päivää ympyrää pitkin huushollia. Ja ulkohommiakin olisi ennen lumen tuloa ja loput puutkin täytyisi kantaa talveksi suojaan.
Ja sitten on vielä käsityöt. Eilen mietin joululahjoja, mitä tekisin itse. Kaiketi saatan ehtiä virkkaamaan vielä kolme hartiahuivia ja virkkaamaan kissankelloja sekä perhosia yhteen tauluun. Ehdinkö vai onkohan vaan harhakuvitelmaa sekä itsensä stressaamista yrittää ehtiä tehdä liikaa?
Kaiken lisäksi eilisessä paikallislehdessä oli  käsityöliikkeen ilmoitus: "Tule oppimaan huivin teko".Yksi malleista olisi juuri Salomoninsolmuhuivi, jota olen pitkään katsellut sillä silmällä, että pakko oppia ja saada sillä tekniikalla aikaiseksi huivi tai kaksi. Ja miks mun piti vielä saada päähäni, että Salomoninsolmuhuivit kahdelle joululahjaksi?! Kun en edes osaa virkata sitä vielä tai jos en edes opi!
No, aamulla sitten hyvissä ajoissa vein lapset kouluun ja poikkesin ruokakaupassa. Senjälkeen käsityöliikkeen oven taakse sormet valmiiksi vetreytettyinä (ja melkein omat virkkuukoukut ja langat mukana!): Täältä tulee ensimmäinen innokas oppilas, haluan opetella Salomonin solmut!!
Piti se sitten arvata, liike aukeaa vasta kymmeneltä. Niin innokas en sentään vielä ollut, että olisin jäänyt siihen oven taakse tunniksi odottelemaan. Tulin takaisin kotiin ja vaikka täytyisi alkaa tekemään jotain hyödyllistä (eikö tämä muka ole, tämä kirjoittaminen??), niin istahdin koneen viereen.

Vanhemman tytön hartiahuivi on pingottamista ja loppusilausta vailla. Valokuvaa ei ole vielä, ehkä tämän päivän aikana saan yhden kuvan siitä otettua. Valokuvia pitäisi muutenkin ottaa lisää.