197576.jpg
Kurjet ja joutsenet saapuneet takaisin Suomeen keväällä -06. Käymme aina keväisin näillä samoilla paikoilla ja tänä vuonna olimme juuri oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kurkia ja joutsenia oli runsaasti, kurkia lähemmäs 40 ellei enemmänkin ja joutsenia hieman vähemmän. Kaikki eivät kuvaan mahtuneet. Lintujen laulu oli mahtavaa, tuon kokoisesta joukosta lähtee melkoinen ääni. Joukot olivat vain lepäilemässä tällä pellolla, josta ne jatkoivat matkaansa muutaman kilometrin päähän kesäpaikoilleen.

197582.jpg

197587.jpg

197588.jpg
Kurki on kaunis, ylväs lintu. Talomme sijaitsee kurkien muuttoreitin varrella, sillä muutaman kilometrin päässä on laaja suoalue, jossa erilaiset vesilinnut pesivät ja asustelevat keväästä syksyyn. Joka kevät talomme yli lentää ensin kaksi kurkea (tiedustelijat) ja senjälkeen voi alkaa odottelemaan isomman joukon saapumista muutaman päivän kuluttua. Sama toistuu syksyllä; ensin lähtevät tiedustelijat ja perässä taas parin päivän päästä koko muu porukka.

197592.jpg
Talvi ei ole vielä (onneksi!), mutta en malttanut olla laittamatta tätä kuvaa, pienenä muistutuksena siitä, että  talvi taasen pian koittaa. Kurkien en ole nähnyt vielä lähtevän, onhan etelässä ainakin ollut vielä niin lämmintä, etteivät luontokappaleetkaan osaa ajatella kylmien aikojen vielä koittavan.