Melkein pääsi unohtumaan koko tapahtuma! Ajat sitten olin katsonut jo tietyt päivämäärät valmiiksi, jolloin taivaalla tapahtuu erityistä ja kuitenkaan en meinannut muistaa. Onneksi lukaisin illalla verkkolehden uutisaiheet ja siellähän oli tieto, että kuunpimennys on alkanut. Siinä samassa hypähdys tuolilta, kaukoputken jalusta yläkerrasta, putken kiinnitys ym. ja ulkovaatteet päälle! Tytötkin olivat hereillä ja kaikki kolme karattiin ulos ennen kahtatoista yöllä;)
Nuorimmaisella mukana kiikarit, vanhemmalla pikku "kaukoputki" (merirosvo-malli) ja mulla kaukoputki jalustoineen;)
Kuuta ihastelimme reilun tunnin verran sekä runsasta tähtitaivasta. Paljaalla silmällä pimennyksen näki niin, että kuun alapuoli alkoi tummumaan punertavana hiipuen yhä lähemmäs yläreunaa. Kaukoputkella katsoessa kuun alaosa, pimentynyt kohta, oli punertava, keskellä sinertävää ja yläosa edelleen "kuumaisen" kirkas. Kuun meret ja kraaterit näkyivät edelleen melko kirkkaina pisteinä pimentyneelläkin alueella. Kaunista!

Kuvia kuunpimennyksestä (mies otti nämä sisällä, sillä illalla nousi korkea kuume. Itse en viitsinyt ottaa vielä kameraakin ulos mukaan, halusin rauhassa katsella pimentymistä):

426328.jpg
Pimennys on kestänyt tässä vaiheessa n. puolitoista tuntia.
426333.jpg
Ikkunasta johtuen pieni heijastuma oikealla. Tässä näkee edellä mainitsemani värien kohdat hyvin eli alaosa punertava, keskellä tummansinistä ja yläosa odottaa vielä peittymistä.
426329.jpg

426330.jpg

426334.jpg

426335.jpg

426331.jpg

Onneksi oli selkeä sää, yleensähän on pilvistä, kun jotain mielenkiintoista taivaalla tapahtuu. Vielä ehtii kaukoputkella katsella iltaisin ennen kuin alkaa tulemaan valoisampia öitä. Valoisina öinä alankin katselemaan lisäksi lintuja kevään tässä edetessä;)