En ole viikkoon ehtinyt tänne mitään kirjoittamaan. Eipä toisaalta ole mitään ihmeempää kerrottavaakaan ollut.
Tällä hetkellä tuulee melko voimakkaasti ja lunta pyryttää sakenevaan tahtiin. Ei silti hätää! Kevät on jo merkkejään näyttänyt ja ottaa vain vähän (ja toivottavasti vain vähäksi aikaa!) takapakkia. Huolestuttaa kuitenkin miten jaksavat tässä säässä jo muuttomatkoiltaan palanneet linnut. Niitä kun on jo runsain joukoin saapunut Suomeen. Viikolla näin useita joutsenia, parikymmentä yksilöä pellolla ruokailemassa ja parinkymmenen joukko lensi kodinkin ylitse kohti suota. Eilen kävin pikaisella ohiajelulla katsomassa joka keväisellä "seurantapaikalla" näkyykö paljon saapuneita ja olihan sielläkin joutsenia runsaat 30 ja joukossa myös hanhia. Seudulle on palannut jo myös töyhtöhyyppiä ja joku on västäräkinkin jo nähnyt! Missäköhän viipyvät kurjet? Mielestäni nuo tulevat ennen joutsenia, mutta vielä ei ole kuulunut kurjen ylvästä ja kauas kantavaa ääntä saati näkynyt lentävän taivaalla. Taitavat olla niin viisaita, että varmuuden vuoksi odottelevat vielä Viron rannikolla tänne palaamista tai jos paluumatka on vähän myöhässä. Eihän täällä ollut kovin kylmää talveakaan (muutamia kovia pakkaspäiviä lukuunottamatta) eli miksi edes lentää kovin pitkälle, kun saa lähteä jo takaisinpäin palailemaan?;)

Ulkoilureissu tuli tänään tehtyä. Aamulla paistoi hienosti aurinko ja se saikin minut nousemaan ylös jo kahdeksalta. Kuitenkaan en ehtinyt auringonpaisteen aikaan ulos ja metsään, kun pitihän sitä ensin pestä pari koneellista pyykkiä, siivoilla ym. Jos olisin lähtenyt heti, olisi metsässä voinut olla enemmän elämää ja varsinkin lintujen laulelua olisi varmasti kuulunut enemmän. Tältä reissulta ei tullut kuvasaalista pahemmin, kun kuvattavat olivat piilossa;) Muutamaa pikkulintua lukuunottamatta, jotka kauempana hieman laulelivat.

457623.jpg
Aamulla kuulin palokärjen lähellä huutelevan ja ehdinkin jo ajatella, että tuo on saapunut taas jokavuotiselle muurahaiskeon sekoittamisreissulleen! Olikin tyytynyt vielä pelkän kannon nakuttamiseen eikä ollut tainnut syötävää löytää, kun näyttää hermostuneen alkuunsa ja hakanneen vain vähän lastuja irti.

457625.jpg
Metsän keskelle ei ole aurinko päässyt kunnolla sulattamaan ojasta jäätä, mutta lämmin ilma on vaikuttanut tähänkin jo sen verran, että vesi jo iloisesti pikkuhiljaa liplatteli jään raoista.

457631.jpg
Aikamoista "korpea" tämä metsikkö, vaikka ei kaukana kotoa sijaitsekaan! Vanhoja puita ja osa pystyyn kuivuneita. Metsän omistaja tainnut vallan unohtaa alueensa. Hyvä silti, on ainakin eläimillä ja kasveilla rauha tässä osassa metsää elää elämäänsä. Puutkin sellaisia, että toivon liito-oravankin täällä majailevan.