Ja sataa vettä. Eilen illalla jo vesisade alkoi ja taisin unen läpi yöllä kuulla, että vettä tuli välillä kaatamalla. Nyt on taas pilvistä ja ajoittain tihkuttaa. Toisaalta ihan kiva tämä leuto sää, mutta ei oikein tunnu siltä, että joulu on tulossa.
Sisko oli laittanut kevääksi kukkasipuleita maahan ja niistä on osa tehnyt jo alkuja maan pinnalle. Naapuri, joka on metsuri, oli viikko pari sitten tappanut metsässä kyykäärmeen. Eiväthän nekään ole horrokseen päässeet, kun ei ole pakkastakaan ollut. Mitenkähän mahtaa olla karhujen laita? Taitavat edelleen tallustella pitkin metsiä eivätkä osaa mennä talviunille.
Mulla kukkii orvokit nätisti (kukkamaa ei ole nyt nätti, täytyis kai perata ja siistiä se lehdistä ym.):
285064.jpg

285065.jpg
Väritkin on kukissa tummat eikä yhtään haalistuneet rankoista vesisateista huolimatta.

Eilen sain jotakin aikaiseksi, vaikka omasta mielestä tuli tehtyä tosi vähän mitään tärkeää. Sain vaihdettua jouluverhot ja laitettua parit jouluvalot ikkunoihin. Alku sekin jouluvalmisteluissa, vaikka enemmän olis tarvinnut saada ittestä irti ja touhuta oikein urakalla. Niin, ja haravoinkin hetken. Haravointia täytyis varmaan jatkaakin tai sitten odotan, että lumi peittää lehdet ja risut, joita tuuli on heitellyt pitkin pihaa. Mä jo syksyllä pihaa siistin.
Eilen kerroin, että mulle annettiin idea mitä kanaverkosta ja havuista voi tehdä ja eihän se juttu antanut mulle mielenrauhaa vaan oli pakko kokeilla. Havuja jouduin hakemaan useamman kerran ja pääsi pimeäkin yllättämään ennen työn valmistumista. Onneksi otsalamppu on keksitty! Tässä taas näkee miten heppuli mä olen, kun jopa otsalampun kanssa pyörin havuja hakemassa. Pakkohan työ oli valmiiksi saada!
285054.jpg
Hassun mallinen kuusi, mutta kai se on anteeksiannettavissa, ensimmäinen työni. Kanaverkon taittelun kanssa oli hetkittäisiä lieviä ongelmia. Jos joku tällaisen innostuu tekemään, niin aikaa on varattava muutama tunti. Havujen keräämisessä meni aikaa ja varsinkin siinä, kun niitä havuja pujotti verkkoon.
Mä saisin nyt aika halvalla (mutta kovalla urakalla!) kuusiaidan talveksi ja keväälläkin neulaset olis paikallaan melko pitkään. Tänään on tarkoitus mennä jatkamaan. Pitää ensin hakea havuja ja kaksi verkkoa on jo valmiiksi taivuteltu koristelua odottamaan. Yhteen olisi tarkoitus laittaa pienet jouluvalot.
285061.jpg