Seuraavaksi todella tuoreita valokuvia pimeän keskeltä.
204325.jpg
"Tonttu Toljanterin sauna", sanoi nuorempi lapsista, kun näki kuvan.

204328.jpg
Tämä voisi sitten olla Toljanterin tai muun tontun puuhun unohtama lyhty. (Alkaa jutut menemään jo kovasti talven ja joulun puolelle, mutta eikös ne tontut jo alakin nurkissa hiippailemaan, kun jo pimeääkin on?)

204329.jpg
Lyhdyt portilla. On kiva polttaa jo ulkona sekä sisällä tuikkuja.

204330.jpg

204331.jpg
Tunnelmaa myös sisällä. Mitä pimeämpää alkaa olla, sitä mukavampaa on sytyttää kynttilöitä ja erilaisia lamppuja piristämään.

204333.jpg
Perjantain löytö! En millään pystynyt vastustamaan tämän pöllön ostamista, en raaskinut jättää sitä kaupan hyllylle istumaan. Kauniit silmänsä katsoivat niin anovasti, että hetkeäkään (ehkä sekunnin, kaksi) epäröimättä otin tämän syliini ja ostin kotiin. En yleensäkään voi vastustaa lyhtyjä ja eläinaiheisia esineitä, miksi nytkään olisin poikkeusta tehnyt?
Sopii muutenkin pöllö hyvin meille, koska kaikkien muiden vierailijoiden (kauriit, hirvet, jänikset ym.) lisäksi on ollut ilo tutustua myös eläviin pöllöihin. Viime viikonloppuna vierestä parin metrin korkeudelta lensi pöllö, aivan etupihalla. Keväisin pöllöillä alkavat soidinhuutelut ja äänistä erotettavissa ovat olleet huuhkaja, varpuspöllö ja helmipöllö.

204334.jpg
Sisälle saa tuikun, mutta en taida raaskia käyttää lintua lyhtynä. Kaverin otsa lämpeni melko kuumaksi jo hetken tuikun polttamisen jälkeen.

204335.jpg
Huhuilemisiin!