Vaikealta tuntuu tämä aloittaminen. Olen lukenut useita käsityöihmisten omia sivuja ja siksi kiinnosti liittyä tähän laajaan seuraan. Ehkä saan aikaiseksi kiinnostavat sivut.
Otsikko ei tarkoita sitä, että esittelisin sivuillani vain vanhoja töitäni, mutta niistä on hyvä aloittaa. Ja samalla on hyvä seurata eksyykö ketään sivuilleni ja mitä pitää näkemästään.
Jos innostun tähän kirjoitteluun, niin lupaan laittaa myös uusista töistä kuvia ja suunnitelman alla olevista ajatuksia.
Myös puutarhajuttuja on luvassa, vaikka syksy alkaakin jo tämän vuoden osalta olla pian huipussaan. Kuvia löytyy silti tältä keväältä ja kesältä ja aikaisemmiltakin vuosilta vähän, joista voi nähdä mitä pihapiirissä olen saanut aikaiseksi. Puutarhahan ei ole koskaan valmis, vaan aina löytyy uutta muokattavaa ja vanhaakin pitää muutella.

Alla oleva kuva on vuodelta 2000. Löysin mallin Uudet Käsityöt -lehdestä, mutta suunnittelin siitä oman juttuni. Alunperin malli oli tarkoitettu tehtäväksi valkoisesta kirjontalangasta ja lautasliinan koristeeksi.189371.jpg189419.jpg
Ja nämä ovat saman vuoden aikana valmistuneita "pitsejä" eli kaitaliina ja pyöreitä virkkauksia. Pyöreät ovat "Loistotähti"-ohjeella tehtyjä ja mallia voi käyttää monissa eri jutuissa. Ohje löytyy Mary Oljen kirjasta "Virkattuja peitteitä ja hartiahuiveja". Loistotähtiä yhdistämällä voi tehdä päiväpeiton (alkup. ohje), mutta itse olen virkannut niitä eri väreistä ja käyttänyt esim. kukkapurkin alla liinana, ikkunakoristeena jne.

189436.jpg
Edelleen sama vuosi ja sama kaitaliina yksinään kuvattuna. Kuvaaja, eli minä, ei ole osannut ottaa kuvaa niin, että liinan kuvio olisi tullut kunnolla näkyviin.

Seuraavaksi jo ensimmäinen kysymys mahdollisille sivuilla kävijöille: löytyykö keneltäkään tämän ohjetta? Ohje on ollut Uudet Käsityöt -lehdessä, vuotta en tarkalleen tiedä, ehkä 1995-2000. Olen hukannut tuon lehden ja haluaisin löytää ohjeen, kun tekisin ainakin yhden tuollaisen lisää eri käyttötarkoitukseen.
Tämän kanavatyön tein vanhan, kaatopaikkakuormasta pelastetun, jakkaran päälliseksi  . Jakkara ei ole istumiseen tarkoitettu, taitaisi kuva olla jo melkoisen kärsinyt!, vaan koriste (tilanviejä :) ).

189455.jpg

Kuvan laatu jälleen huono. Oletin, että on sama kuva kuin käsityökansiossani (olenko outo? Olen tehnyt kansion töistäni, mutta vain siksi, että jos lahjoitan jollekulle työni, niin otan siitä kuvan ja se säilyy näin myös itsellänikin edes muistoissa!), mutta haaleampi ja huonosta kuvakulmasta otettu on tämä kappale. Kuva silti näkyy ja toivottavasti joku teistä muistaa nähneensä tämän aiemminkin ja vielä vaikka omistaisi mallin. Huomaatteko, kuvittelen jo, että sivuillani joku kävisikin ja että olisi näin alas asti vaivautunut lukemaan sepustuksiani..."joku teistä"...

Taitaa tämä alkaa sujumaan, vaikka kangerteleekin ja on katkoksia tekstin tuottamisessa. Mielessä on myös pelko, että joku tutuista eksyy sivuille ja tunnistaa... siitäkös se riemu sitten syntyykin ja kuulen taatusti naljailua!
Tältä päivältä tämä riittänee, mutta jatkoa seuraa, jos innostus säilyy ja kiinnostus sivuihin kasvaa.