Kauriita odotellessa (kumpi lienee oikea nimi, valkohäntäkauris vai valkohäntäpeura? Kahdessa eri luonto-oppaassa on käytetty kumpaakin nimeä ja minäkin ennen ajattelin eläimen olevan peura.) kuvasin vaihteeksi muita "kohteita".

582971.jpg
Sammakonkutua on jo joka ojassa. Hoksasin, etten ole tänä keväänä kuullut edellisvuosien tapaan sammakkojen iltakurnutuskonserttia ollenkaan. Kuitenkin iltariennot ovat olleet käynnissä;) Kuuloko minulla on heikentynyt vai enkö ole osunut kurnuttajien konsertointiin oikeaan aikaan paikalle?

582972.jpg
Rentukan kauniit keltaiset kukat luovat mukavan väriläiskän muuten harmaisiin ojiin. Etelässä rentukka kukkii lämpiminä keväinä jo huhtikuun puolivälissä, kukkien kuitenkin vain lyhyen ajan.

582974.jpg
"Loistaa" kilpaa auringon kanssa;)

582975.jpg
Pelto-orvokki on pieni ja vaatimaton, yleinen rikkaruoho. En ole koskaan ajatellutkaan tämän olevan rikkaruoho, sehän on yhtä kaunis kuin isommatkin lajitoverinsa!

Tietä pitkin kulkiessa lensi tosi matalalla kaksi kurkea yli tien. Tässä vaiheessa mainos: jos haluat nähdä kurkiparin, käy osoitteessa www.kmsu.vuodatus.net
Sisko oli paljon, paljon nopeampi kuvaa ottaessaan kuin minä! Siinä vaiheessa, kun minä vielä räpelsin kameran kanssa, niin hän oli jo kuvan napannut!

582976.jpg
Pääskysestä ei päivääkään! Viikolla jo olin näkevinäni yhden pääskysen, mutta eihän kamera ole vielä edelleenkään mukana kulkenut.
582977.jpg
Ilta-auringosta nautiskelee...

582978.jpg
...kera ystävänsä.

582979.jpg

582980.jpg
Haarapääskyjä ei ole enää yhtä paljon kuin ennen johtuen karjatalouden vähentymisestä. Linnut asustelevat talven etelä-Afrikassa saapuen Suomeen touko-kesäkuussa ja lähtien taas matkaan elo-syyskuussa. Haarapääsky tekee kesän aikana 1-2 pesyettä.