Kyyhkyset ovat ilmestyneet taas maisemaan. Vajaa kaksi viikkoa sitten kuulin jo ensimmäisen kerran kyyhkysten matalaa "huu-huttelua" kauempaa metsiköstä.
Tänään ilmaantuivat lähistölle ja olisivat olleet vielä lähempänä, jos metsän olisi annettu rauhassa kasvaa eikä sitä olisi kaadettu kokonaan pois!
Aikaisempina vuosina kyyhkyjä on ollut kaksi, mutta nyt oli kolmaskin mukana, yksi naaras ja kaksi koirasta. Koiraat taistelivat hetken aikaa herruudesta ja lentelivät toistensa perässä entisen metsikön yläpuolella. Nopeasti toinen luovutti ja lähti suosiolla vähän kauemmaksi jatkamaan kutsuhuuteluaan.

504778.jpg
Naaras jäi odottamaan koivun oksalle koiraiden lentäessä lähistöllä "taistelulentoaan". (Tuli muuten kiire kesken haravoinnin hakea kamera!)

504782.jpg
Kuva on otettu kaukaa, ehkä onnistuu lähikuvan saaminen pian, sillä viime kesänäkin kyyhkyspari tuli pihakoivun oksille istumaan.

504786.jpg

Tähän loppuun vielä kuva näsiästä mikä on metsässä innostunut kukkimaan. Näsiä kukkii jo varhain keväällä ja syyskesällä kypsyvät sen punaiset marjat. Tämä kasvi on kuitenkin erittäin myrkyllinen, yksi marjakin saattaa johtaa kuolemaan. Linnut voivat silti syödä marjoja haitatta ja näin ne toimivat samalla näsiän levittäjinä.
504771.jpg