Minä tunnustan. Ihan pikkuisen askartelutyön tein tänään, vaikka olenkin sairaslomalla. Ja sairaslomallahan ei saa tehdä muuta kuin huilata. Mutta vaikka mulla selkä onkin jumissa, niin kädet sentään toimii. Piti mun myös testata mitenkä pystyy istuskelemaan ja testin mukaan ei vielä pitkiä aikoja tuolilla olla. Joten kuvion leikkaamiseen meni muutama tunti. Välillä piti jaloitella ja pakkasi siinä hommassa niskakin kangistua, niin tarkkaa oli leikkely. Loppuvaiheessa alkoi kädetkin jo tärisemään! (Nii raihnane, jot paikatkii tärrää, sanois tähän Musti!)

Johan siskolta jouluna saamani lautanen joutuikin vuoroaan koristelun suhteen odottamaan. Inspiraatiota vaatii nämä askartelupuuhat, samoin mielikuvituksen lentoakin!

395969.jpg

Oli pakko laittaa valkoinen paperi taustalle, vihreän pöydän pinnalta kuva ei oikein erottunut kunnolla. Näin pystyy myös kuvittelemaan millaiselta näyttää vaalean pöytäliinan päällä lautanen (tuli juhannus mieleen nyt!).

395972.jpg

Kurja heijastuma vasempaan laitaan pääsi kuvatessa tulemaan, mutta näkyvät kaikki kukat silti tässä. Lakkaamisen aloitin vasta, kun hartiat olivat vetreytyneet jännityksen jälkeen. Sekin kun on tarkkaa puuhaa, ettei paljon sivelisi yli kuvioiden. Ylimenneet saa vielä jälkeenkin putsattua, mutta ei ole kovin hauskaa hommaa. Varsinkin, jos lakka on ehtinyt jo vähän kuivahtamaankin. Ensimmäisen kerran lakkasin kuvan astian pohjaan, siis pohjan alle, näin tätä voi käyttää kahvipöydässä tarjoilulautasena. Tämä on lakattu vasta yhden kerran, vielä muutama kerros on laitettava lisää.

Kerrankin olin oikeaan aikaan tämän kylän kaupoilla, kun olivat lautasliinat tulleet tarjoukseen joulun jälkeen! Muutaman kerran olin jo aikaisemmin vain ohimennen vilkaissut tarjouskoriin ja päällimmäisiä katsonut. Eivät olleet niin erikoisia, mutta kannattaa näköjään penkoa vähän paremmin korit, kun pohjalta löytyy aarteita!