...vielä muutaman kuukauden ajan. Nyt on sää ollut ihan mukava, muutama aste pakkasta ja lunta sopivasti maassa eikä tuule. Pysyisi tällaisena, mutta ilmeisesti ensi viikolle luvattu jo lämpöasteita mikä taas tietää sitä, että keli vaihtuu teillä huonoksi.
Oli pakko tulla vaihtamaan sivuille talvisempia kuvia. Itseäni alkoi jo harmittamaan ruusujen ym. näkeminen tämän kylmyyden keskellä. Täytyy vaan yrittää jatkossa keskittyä talvi-ilojen nauttimiseen.

247514.jpg
Aamulla ikkunasta katsoessani kohtasin tämän surkean näyn: lammen reunalla värjöttelevän patsaspojan. Pitäisiköhän kantaa talveksi suojaan? Viime talven säilyi hyvin ulkona, vaikka vähän vedentulo oli aluksi alkukesällä heikkoa. Vähän tavallisuudesta poikkeava "suihkulähde".

247517.jpg
"Hökötys", jonka tein keväällä köynnöskranssin tueksi. No, köynnöskranssi ei alkanut komeesti kukoistamaan, vain pari vaivaista kortta ja pysyivätkin lyhyinä koko kesän. Tähän saa kierrettyä hyvin pienet jouluvalot, jos viitsii (tarkoitus on laittaa).

247515.jpg
Toinen samanlainen onkin jo hautautunut lumen ja havujen joukkoon. Eipä kasvanut tässäkään padassa kunnolla kranssi. Kumma kasvi! Toisina kesinä kasvaa iloisen rehevästi runsain kukin, toisena ei tee kukkia ja joinain kesinä kasvaa tosi kehnosti. Syy voi tietysti olla pelkästään kasvattajassakin...

247518.jpg
Olisi taas hyvä aika mennä keräämään pajunoksia, kun lehdet on niistä tippuneet pois. Luulin, että pajutöitä voi tehdä vain keväällä ennen lehtien puhkeamista, mutta sisko kertoi pari viikkoa sitten, että taas voi alkaa punonnan. Mieli tekisi tehdä, mutta aika ei anna myöden. Huivitkin on odottaneet, että virkkaus jatkuisi. En ole tällä viikolla saanut itsestäni oikein mitään irti, muuta kuin työssä käynnin ja välttämättömimmät kotitöiden hoitamiset. Illassa on vielä tunteja jäljellä ja huomenna kokonainen päivä käytettävissä, jos alkaa tuntumaan siltä, että pitää virkata.