Pitihän se arvata, että kun viikonloppu koittaa, niin taas sataa vettä! Aamuyöstä alkaen on tullut vettä ja ollut väsyttävä ilma. Kuten seuraavasta kuvastakin näkyy, niin tällaisilla ilmoilla tekisi mieli vain:

211546.jpg
nukkua! Tai muuten vaan lepäillä. Kissat ottavat ainakin kaiken irti lepäämisestä. Välillä vähän käyvät syömässä ja taas unten maille. Miten unta niin paljon riittääkin?

Tällaisella säällä voisi hyvin tehdä käsitöitä. Tänään ei innostanut langat eikä koukut, mielessä kyllä välkkyi ajatus virkkuutyöstä tai kanavatyöstä tai ryijystä. Mutta ei huvittanut. Sain silti nyt illalla jotakin aikaiseksi. En ole yleensä paljon askarrellut, mutta joskus iskee sellainenkin innostus.

211540.jpg
Näistä tarvikkeista aloin miettimään mitä tekisin. Ostin näitä eilen enkä ole ennen tätä askartelujuttua kokeillutkaan. Sen verran mukavaa puuhaa oli, että lisää ideoita alkoi pyörimään mielessä. Jouluksi ehtii varmasti tekemään useammankin lahjaksi.

211542.jpg
Leikkasin lautasliinasta sopivia palasia ja sommittelin rasiaan sopiville kohdille. Alle ensin ohut kerros lakkaa ja liina (päällimmäinen kerros) päälle tasaisesti. Senjälkeen vielä liinan päälle lakkaa ohuelti.
Pikku rasiassa on kiiltokuva. Lautasliina oli jotenkin mukavampi lakattava, vaikka sai olla varovaisempi, ettei mene rikki ohut paperi.

211543.jpg
Lapsillekin tämä on tosi helppo askarteluhomma. Ja näistä saa kivoja lahjoja, kun tekee rasian koristelun lahjan saajan mieltymysten mukaan. Rasiaan vielä jotain kivaa, niin on varmasti mukava saajalle.